Wat is Bridgen?

De essentie van een bridge spelletje is het winnen van punten door een winnende hand te hebben. Een team of lid dat als als beste uit een reeks games komt, is de uiteindelijke winnaar

De uitleg

Bridgen wordt met 4 man gespeeld en er zijn in totaal 52 kaarten aanwezig. Deze kaarten moeten over 4 man verdeeld worden totdat iedereen 13 kaarten in zijn of haar hand heeft. Iedere speler krijgt een windrichting met zich mee. Dit zijn dus Noord, Oost, Zuid en West. Het is het de bedoeling dat Noord en West een team vormen en dat Oost en Zuid ook een team vormen. Deze 2 teams spelen dus tegen elkaar.

Het spel deelt zich op in 2 onderdelen, genaamd bieden en spelen. Bij het onderdeel bieden wordt er net als op een veiling geboden. Er wordt dus steeds een hoger bod uitgebracht door de verschillende spelers, totdat er geen speler meer is die hoger wilt gaan. Degene met het hoogste bod wordt op dat moment het contract genoemd en bepaalt bij het volgende spelletje hoe vaak dat er minimaal geslagen mag worden door de zogenoemde leider in de betreffende ronde. De andere krijgen de taak om het contract down te maken door tactisch te spelen en zelf ook zoveel mogelijk slagen uit te brengen. De zonet genoemde leider haalt punten bij het behalen van het x aantal slagen. Mochten de tegenstanders de hoeveelheid slagen verminderen van de leider, dan winnen de betreffende spelers.

Goed samenspel

Bridge is een zeer geliefd spelletje dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gespeeld. Het spel werd rond 1886 voor het eerst gespeeld. Om het spel te winnen is er een goede samenwerking met je partner nodig en moet er een goede tactiek en strategie zijn, het hangt dus niet af van geluk. Heel anders dus dan bijvoorbeeld een spelletje poker, waarbij er ook het nodige afhankt van de kaarten die je krijgt. Een goede strategie en tactiek zijn de hoofdelementen om een potje bridge te winnen.