Wat is de Bermuda Bowl?

De Bermuda Bowl is een wereldwijd georganiseerd  kampioenschap waarbij landen teams het tegen elkaar opnemen in het spelen van Bridge. Het is een toernooi waarbij mannen en vrouwen kunnen meespelen. Het wordt om de 2 jaar georganiseerd en heeft zijn naam te danken aan de eerste editie die gehouden werd op Bermuda in 1950. Er zijn ongeveer 22 landenteams die meespelen in het kampioenschap. Zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen aan het toernooi. Er bestaat ook een toernooi uitsluitend voor dames, deze heet de Venice cup.

Geschiedenis van de Bowl

Op aanvoeren van Norman Bach werd in 1950 het wereldkampioenschap voor het eerst op Bermuda gehouden. Tijdens deze perioden bedroeg het voornamelijk een uitdaging van de Europese winnaar die het moest opnemen tegen de vertegenwoordigers van de verenigde staten. Tegenwoordig zijn er meerdere teams uit meerdere regio's toegestaan, deze regel is van kracht gekomen na het oprichten van de 'World Bridgs Federation'.

Opzet van het toernooi

Het toernooi hanteert wedstrijden op viertal basis, dat inhoudt dat steeds 4 spelers van ieder team het tegen elkaar opnemen. De teams kunnen uit 6 personen bestaan. Momenteel zijn er 22 deelnemende landen die meespelen met de Bermuda Bowl. Na het bereiken van de kwartfinales wordt gebruik gemaakt van de knock-out regel. Deze wordt gespeeld in 96 spellen in 6 spelzittingen van 16 spellen